preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zlatar Bistrica

Login
e-Dnevnik i e-Potvrde

ORGANIZACIJA RADA

Smjena "A" (1. - 4. r. ujutro, 5. - 8. r. popodne)

Smjena "B"  (5. - 8. r. ujutro, 1. - 4. r. popodne)

Školsko zvono
 
 
Termini informacija

Nastava na daljinu

      Virtualni razredi

    5.a     6.a      7.a   8.a

    5.b                7.b   8.b

      Virtualna zbornica

    Virtualna školska knjižnic

Pogledajmo...

  

 

      "Sigurna škola"

"Za 1000 radosti" - "Na strani dobra"

SPOT Za 1000 radosti-Na strani dobra

 

Korisne poveznice: 

         Program: "Stvaraonica"

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Smotra biosigurnosti - biozaštite
Autor: Marija Hudi Hitrec, 8. 3. 2023.

Smotra biosigurnosti – biozaštite održana je 2. ožujka 2023. godine u Nadbiskupskoj klasičnoj gimnaziji s pravom javnosti u Zagrebu.

Učenici osmih razreda OŠ Zlatar Bistrica Matej Futivić i Luka Pugar sudjelovali su u predstavljanju učeničkih istraživačkih projekata pod mentorstvom Štefice Škrlec, prof. biologije i kemije, učiteljice savjetnice.


Učenici su za smotru izradili plakat (poster) u digitalnom obliku o zadanoj temi Trovanja hranom - koje namirnice su najčešći krivac? U svom su se radu bavili istraživačkim pitanjem utječe li higijena na zdravstvenu ispravnost hrane.

Istraživanjem literature kao metodom rada sažeto je i precizno obrazložena tema uz hipotezu da higijena prilikom pohrane i pripreme namirnica utječe na zdravstvenu ispravnost hrane.

Zdrava hrana je ona hrana koja ne sadrži onečistače ili ih ima u zakonom dopuštenim količinama. Onečistači podrijetlom mogu biti biološki, kemijski i fizikalni, tj. hrana može biti onečišćena mikroorganizmima i različitim kemijskim spojevima. Brojni mikroorganizmi i njihovi produkti u hrani uzrokuju teška oboljenja od kojih neka mogu biti i smrtonosna. Glavni uzroci onečišćenja hrane mikroorganizama leže u nepovoljnim higijenskim uvjetima u tijeku proizvodnje, pohranjivanja, čuvanja i puštanja u promet.

                                                                         Autor teksta: Štefica Škrlec, prof.

 



Priloženi dokumenti:
Trovanje__hranom.pdf (649.15 KB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju