preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zlatar Bistrica

Login
Zaštita privatnosti

E-dnevnik

Godišnji plan i program

       

Školski kurikulum

Raspored sati

Vremenik pisanih provjera 2018./2019.

Školsko zvono

Priloženi dokumenti:
Raspored zvona.pdf

Pravila u autobusu

Priloženi dokumenti:
Pravila u autobusu.pdf

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Pogledajmo...

GREETINGS FROM PRIMARY SCHOOL ZLATAR BISTRICA

Uključenost u projekte:

ZALOGAJČEK 2

ŠKOLSKA SHEMA

VRTIM ZDRAVI FILM

   

POTICANJE DAROVITOSTI 

 

ŠKOLE ZA AFRIKU

         

BALTAZAR 4

TRENING ŽIVOTNIH VJEŠTINA

    

ZDRAV ZA PET

I JA ŽELIM ČITATI

ČITAMO MI, U OBITELJI SVI

  

JUMICAR

 

"HRABRI ČUVARI"

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
DAN SIGURNIJEG INTERNETA
Autor: Marina Dinjar, 6. 2. 2018.

Dan sigurnijeg interneta (Safer Internet Day – SID) međunarodni je preventivni dan koji se ove godine diljem svijeta obilježavau utorak 6. veljače pod motom Stvaranje, povezivanje i dijeljenje poštovanja: Bolji internet počinje s vama. Na inicijativu Centra za sigurniji Internet (CIS) Osnovna škola Zlatar Bistrica uključila se u obilježavanje Dana sigurnijeg interneta 2018. provođenjem brojnih aktivnosti u cilju edukacije učenika o sigurnom korištenju interneta i osvještavanja mogućih opasnosti i posljedica.


Učenici od 1. do 8. razreda pogledali su četiri preventivna video materijala o lažnom predstavljanju na društvenim mrežama, objavljivanju fotografija, neprimjerenom izražavanju i netoleranciji te pravilima i savjetima za što sigurnije korištenje interenta. Kritičkim promišljanjem i osvrtom na pogledane video materijale učenici su osmislili vlastita pravila za sigurnije korištenje interneta i pravila lijepog ponašanja na internetu.

Učenici prvoga razreda upoznali su se s informatičkom učionicom, računalima, dijelovima računala, što je to internet i na koji način pristupiti i koristiti internet na siguran način te su naučeno prikazali crtežima. Učenici drugoga razreda upoznali su se s temom sigurnosti na internetu kroz edukativnu društvenu igru, dok su učenici trećega razreda izradili prigodne plakate kojima su željeli poručiti kada je dopisivanje mobitelom i preko interneta sigurno te koja su pravila sigurnog i lijepog ponašanja na internetu. Učenici trećega i četvrtoga razreda sudjelovali su u kvizu i ponovili znanje o poznavanju sigurnog ponašanja djece na internetu. Učenicima petoga razreda podijeljene su prigodne brošure Kako zaštititi dijete u svijetu interneta, mrežnih tehnologija i mobilnih telefona. Brošura sadrži praktične i korisne savjete o opasnostima i sigurnosti na internetu, zaštiti privatnosti i osobnih podataka, načinu ponašanja i odgovornoj uporabi društvenih mreža, a nastala je u sklopu HAKOM-ova programa informiranja djece i roditelja koji se provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja. Učenici su se uključili i u sudjelovanje u online kvizu Centra za sigurniji Internet za kojeg su se pripremali sa svojim mentorima u sklopu izvannastavnih aktivnosti Radoznalci i Informatička skupina.

Tijekom mjeseca veljače učenici predmetne nastave sudjelovat će u provođenju ankete Sigurnost na internetu s ciljem dobivanja podataka o upoznatosti djece i mladih s opasnostima korištenja interneta, vremenom koje provode koristeći internet, sadržajima koje pretražuju i koriste, njihovim dosadašnjim susretanjem s opasnostima te znaju li kome se mogu obratiti u tom slučaju. Anketa se provodi u školama Krapinsko-zagorske županije kako bi se objedinjenim rezultatima uvidjela potreba za daljnjim savjetodavnim i edukativnim radom s učenicima na temu sigurnosti na internetu.

Edukativni materijali za roditelje dostupni su na sljedećoj poveznici: http://www.dansigurnijeginterneta.org/materijali-i-savjeti/

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju