preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zlatar Bistrica

Login
Zaštita privatnosti

E-dnevnik

Godišnji plan i program

       

Školski kurikulum

Raspored sati

Vremenik pisanih provjera 2018./2019.

Školska kuhinja

 

Školsko zvono

Priloženi dokumenti:
Raspored zvona.pdf

Pravila u autobusu

Priloženi dokumenti:
Pravila u autobusu.pdf

Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Pogledajmo...

GREETINGS FROM PRIMARY SCHOOL ZLATAR BISTRICA

Uključenost u projekte:

ZALOGAJČEK 2

ŠKOLSKA SHEMA

VRTIM ZDRAVI FILM

   

POTICANJE DAROVITOSTI 

 

ŠKOLE ZA AFRIKU

         

BALTAZAR 4

TRENING ŽIVOTNIH VJEŠTINA

    

ZDRAV ZA PET

I JA ŽELIM ČITATI

ČITAMO MI, U OBITELJI SVI

  

JUMICAR

 

"HRABRI ČUVARI"

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
eTwinning projekti- europska dodana vrijednost naše škole
Autor: Snježana Kovačević, 9. 11. 2017.

I ove školske godine u OŠ Zlatar Bistrica nastavljamo podučavati učenike u suvremenom okruženju provodeći nastavu utemeljenu na projektima i projektnom učenju što uključuje zabavniji i kreativniji način stjecanja znanja uz europsku dodanu vrijednost. U tome nam pomaže eTwinning, virtualna zajednica škola i učitelja u Europi kojoj se prije nekoliko godina priključila i naša škola.


eTwinning nudi mogućnosti pokretanja i sudjelovanja u europskim projektima, stručna usavršavanja, primjere dobre prakse i razmjenu iskustva i znanja s kolegama diljem Europe uz primjenu digitalnih alata u sigurnom digitalnom okruženju. Vođeni tim značajkama, u našoj školi su i ove školske godine pokrenuti brojni eTwinning projekti u kojima sudjeluju učenici i razredne i predmetne nastave. U projektima Ljubav je… i We are creative writers sudjeluju učenici 1. razreda, a partneri su iz Mađarske, Slovačke, Češke, Latvije, Malte i drugih zemalja. Učenici će tijekom ovih projekata učiti o važnosti ljubavi prema sebi i drugima te o tome što je bajka, koji su dijelovi bajke, crtat će likove, događaje i na kraju izmisliti svoju bajku.

Učenici 3. razreda sudionici su projekta Our Festival Calendar koji se provodi s projektnim partnerima iz jedne hrvatske osnovne škole, Španjolske i Slovenije. Tu je riječ o obilježavanju datuma, kulturnih događaja i obljetnica te razmjena materijala s partnerima kako bi se izradio kalendar koji će prikazivati važne datume u zemljama sudionicama projekta.

Projekt It's raining cats and dogs provodimo s učenicima 5. razreda, a riječ je o STE(A)M projektu tijekom kojega će učenici mjeriti temperaturu, pratiti promjene u prirodi, pisati izvješća, crtati i izrađivati grafikone, 3D prikaze i slično. Cilj projekta je izraditi višejezični rječnik meteoroloških pojmova- na hrvatskom, poljskom, češkom i estonskom jeziku jer su nam te zemlje ujedno i partneri.

U drugom polugodištu počet ćemo s provođenjem projekta Along and Across Europe u kojemu će sudjelovati učenici drugih razreda koji će raditi u suradnji s učenicima iz Španjolske, Belgije i Cipra. Tema ovog projekta je učenje u učionici i zvan nje. Naime, naglasak je na dokumentiranju obrazovnih sadržaja tijekom izvanučioničke nastave ( tijekom posjete kazalištima, muzejima, lokalnim znamenitostima i sl.) koje ćemo postaviti na TwinSpace, platformu za online suradnju uz primjenu digitalnih alata. 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju