preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zlatar Bistrica

Login
Zaštita privatnosti

E-dnevnik

Godišnji plan i program

       

Školski kurikulum

Raspored sati

Vremenik pisanih provjera

Školska kuhinja

 

Školsko zvono

Priloženi dokumenti:
Raspored zvona.pdf

Pravila u autobusu

Priloženi dokumenti:
Pravila u autobusu.pdf

Kalendar
« Kolovoz 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Pogledajmo...

GREETINGS FROM PRIMARY SCHOOL ZLATAR BISTRICA

DIGITALIZIRANA EKOSLOVARICA

https://issuu.com/ekoeko_

zlatarbistrica/docs/

ekoslovarica.pptx

Uključenost u projekte:

ZALOGAJČEK 2

ŠKOLSKA SHEMA

VRTIM ZDRAVI FILM

   

POTICANJE DAROVITOSTI 

 

ŠKOLE ZA AFRIKU

         

BALTAZAR 4

TRENING ŽIVOTNIH VJEŠTINA

    

ZDRAV ZA PET

I JA ŽELIM ČITATI

ČITAMO MI, U OBITELJI SVI

  

JUMICAR

 

"HRABRI ČUVARI"

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Mjesec borbe protiv ovisnosti
Autor: Marina Dinjar, 18. 12. 2018.

U Osnovnoj školi Zlatar Bistrica redovito se tijekom školske godine provode aktivnosti i obrađuju sadržaji u cilju prevencije ovisnosti i ovisničkih ponašanja. Učenici polaznici izvannastavne aktivnosti Podmladak Crvenog križa u studenome početkom Mjeseca borbe protiv ovisnosti posvetili su svoje aktivnosti istraživanju ovisnosti mladih te pod metorstvom vjeroučiteljice Marije Car izradili plakat kojim su na vrlo zoran način podsjetili učenike na štetnosti i posljedice konzumiranja nikotina, alkohola i raznih opijata. Stručne suradnice defektologinja i pedagoginja održale su u sklopu projekta „Zdrav za 5“ interaktivnu radionicu „Nula promila“ za učenike osmoga razreda kroz koju su učenici naučili više o bolestima ovisnosti, rizicima koje one donose te zdravstvenim aspektima zlouporabe alkohola. U drugom djelu Mjeseca borbe protiv ovisnosti aktivnosti su posvećene ovisnostima novijega doba – internetu, kocki i klađenju.


Tim povodom 18. prosinca 2018. g. organizirano je u prostoru škole predavanje za roditelje koje je održao vanjski suradnik psiholog prof. Svetislav Joka na temu „Kockanje i klađenje“. Nakon predavanja provedeno je anketnim upitnikom i istraživanje među roditeljima. Svrha istraživanja bila je ispitati navike i ponašanja odraslih unutar obitelji te učestalost kockanja i klađenja na prostoru Zlatar Bistrice, kako bi se uvidjela potreba za daljnjim preventivnim djelovanjem. Osim o temama opasnosti od razvijanja ovisnosti o kockanju i klađenju razgovaralo se i o ovisnosti o mobilnim uređajima i internetu, vrlo zabrinjavajućoj ovisnosti novoga doba koja osim negativnog utjecaja na mentalni rast i razvoj djece uvelike se odražava i na stjecanje socijalnih vještina i izostanak socijalnih interakcija među djecom, mladima i odraslima.

 

 

 

 

 

 

 

 

Provođenje aktivnosti planiranih Školskim preventivnim programom u cilju prevencije ovisnosti kod djece i mladih nastavlja se u drugome polugodištu kroz redovitu nastavu i u suradnji s CK Gradskog društva Krapina, čiji će predstavnik održati radionice za učenike na temu „Donošenje odluka“.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju