preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zlatar Bistrica

Login
Zaštita privatnosti

E-dnevnik

Godišnji plan i program

       

Školski kurikulum

Raspored sati

Vremenik pisanih provjera 2018./2019.

Školska kuhinja

 

Školsko zvono

Priloženi dokumenti:
Raspored zvona.pdf

Pravila u autobusu

Priloženi dokumenti:
Pravila u autobusu.pdf

Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Pogledajmo...

GREETINGS FROM PRIMARY SCHOOL ZLATAR BISTRICA

Uključenost u projekte:

ZALOGAJČEK 2

ŠKOLSKA SHEMA

VRTIM ZDRAVI FILM

   

POTICANJE DAROVITOSTI 

 

ŠKOLE ZA AFRIKU

         

BALTAZAR 4

TRENING ŽIVOTNIH VJEŠTINA

    

ZDRAV ZA PET

I JA ŽELIM ČITATI

ČITAMO MI, U OBITELJI SVI

  

JUMICAR

 

"HRABRI ČUVARI"

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Održane proljetne radionice
Autor: Marina Dinjar, 8. 4. 2018.

OŠ Zlatar Bistrica uključila se u održavanje radionica tijekom proljetnih praznika učenika na inicijativu radne skupine za darovite učenike Krapinskozagorske županije „Futura“. Radionice su održane 3., 4. i 5. travnja 2018. godine u prostorijama OŠ Zlatar Bistrica u trajanju od 9.00 do 12.00 sati. Za učenike 5. – 8. razreda održana je kreativna radionica „3D lektira“ u utorak 3. travnja 2018. g., za učenike 3. – 6. razreda „Izrada stripa“ u srijedu 4. travnja 2018. g. te za učenike 1. – 8. razreda glazbena radionica  „Uhvati ritam!“ u četvrtak 5. travnja 2018. g. 

Učitelji i stručne suradnice sudjelovali su također u glazbenoj radionici u četvrtak 5. travnja 2018. g. u sklopu stručnih aktiva, dok su u petak 6. travnja 2018. g. održane radionice „#Cooltura“ za učenike polaznike izvannastavnih aktivnosti Likovna skupina i ZLATKKA te radionica „Četiri godišnja doba“ za učenike polaznike izvannastavne aktivnosti Radoznalci. 


Uz vodstvo učiteljica Marije Hudi Hitrec i Brankice Matijašec učenici 5. – 8. razreda izradili su 3D prikaze književnih djela “Vlak u snijegu” i “Dr. Dollitle”. Kroz razgovor i kritički osvrt na djela osmislili su kako ih kreativno uprizoriti u 3D obliku. Učiteljica Melita Špoljar vodila je učenike kroz kreativnu izradu povijesnog stripa. Učenici su na vrlo kreativan način uprizorili povijesnu legendu koristeći različite materijale. Učenici razredne i predmetne nastave sudjelovali su na glazbenoj radionici koju je vodio učitelj Adam Mokos Pazman. Učenici su ovladali pojmom ritma i osvijestili kako je ritam u nama i svuda oko nas. Slijedeći upute vodielja kretali su se u prostoru u ritmu, izvodili zvukove pokretima tijela i razvili senzibilitet za dinamiku. U drugom dijelu radionice učitelj voditelj upoznao je učenike s glzbenim instrumentima udaraljkama i načinom proizvodnje zvuka, a radionica je završila tako što su oformili pravi mali orkestar udaraljki.

Motivi iz hrvatske kulturne baštine izrađivali su se u radionici pod nazivom #Cooltura koju su vodili učitelji Alen Matijašević i Snježana Kovačević. Učenici su slikali šarena licitarska srca, leptire, životinje, tradicijska glazbala i drugo. Naime, Europski parlament i Vijeće Europe proglasili su 2018. godinu Europskom godinom kulturne baštine, a cilj ove likovne radionice bio je obilježavanje iste. Učenici polaznici izvannastavne aktivnosti Radoznalci izradili su kalendar kroz prikaz četiri godišnja doba pod vodstvom učiteljice Nikoline Mikulec, defektologinje Ines Hučić i pedagoginje Marine Dinjar. Izrada kalendara jedna je od aktivnosti u sklopu eTwinning projekta Our festivals calendar.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju