preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zlatar Bistrica

Login
Zaštita privatnosti

E-dnevnik

Godišnji plan i program

       

Školski kurikulum

Raspored sati

Vremenik pisanih provjera 2018./2019.

Školsko zvono

Priloženi dokumenti:
Raspored zvona.pdf

Pravila u autobusu

Priloženi dokumenti:
Pravila u autobusu.pdf

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Pogledajmo...

GREETINGS FROM PRIMARY SCHOOL ZLATAR BISTRICA

Uključenost u projekte:

ZALOGAJČEK 2

ŠKOLSKA SHEMA

VRTIM ZDRAVI FILM

   

POTICANJE DAROVITOSTI 

 

ŠKOLE ZA AFRIKU

         

BALTAZAR 4

TRENING ŽIVOTNIH VJEŠTINA

    

ZDRAV ZA PET

I JA ŽELIM ČITATI

ČITAMO MI, U OBITELJI SVI

  

JUMICAR

 

"HRABRI ČUVARI"

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Učenice OŠ Zlatar Bistrica pozvane na smotru stvaralaštva darovitih učenika Novigradsko proljeće 2018.
Autor: Marina Dinjar, 30. 3. 2018.

Učenice Osnovne škole Zlatar Bistrica Gita Vlahek (5. razred) i Silvija Valjak (8. razred) pozvane su za sudjelovanje u školi stvaralaštva Novigradsko proljeće 2018. koja će se održavati u Novigradu 7. – 14. travnja 2018. g. Novigradsko proljeće je smotra stvaralaštva darovitih učenika iz osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske, a namijenjena je darovitim učenicima koji se u sklopu izvannastavnih aktivnosti i svoje slobodno vrijeme bave stvaralaštvom u jezično-umjetničkom području. Osnovna škola Zlatar Bistrica izuzetno je ponosna što su talenti naših učenica prepoznati te su dobile mogućnost predstaviti ih i sudjelovanjem u aktivnostima škole stvaralaštva dalje razvijati. Tom prilikom u prostoru Osnovne škole Zlatar Bistrica postavljena je izložba likovnih radova učenice Gite Vlahek i umjetničkih radova – igračaka učenice Silvije Valjak.


Gita Vlahek je učenica petoga razreda Osnovne škole Zlatar Bistrica. Odlična je učenica, a najveću ljubav gaji prema likovnoj umjetnosti. Polaznica je izvannastavne aktivnosti Likovna skupina, dok u slobodno vrijeme umjetničke radove stvara u malom vlastitom ateljeu. U radu poseže za kistovima, špatlama, akrilnim bojama, ljepilima, impregnacijskim materijalom te raznim drugim sredstvima i materijalima kojima vlastite misli i osjećaje impresivno prenosi na platno.

Osnovna škola Zlatar Bistrica prijavila je brojne njezine radove na razne natječaje na kojima je  postizala izuzetne rezultate.  Ove školske godine sudjelovala je u kreativnom dijelu 12. likovno-literarnog natječaja „Poj riči materinske“ (Primošten, 2018.) i jedna je od petero nagrađenih učenika za likovni rad na temu „Ex Libris“. Likovni uradak nagrađene učenice odabran je za naslovnicu zbornika, za ilustraciju zahvalnice te objavljen u zborniku koji je registriran u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu pod brojem ISSN 1846-4289. U sklopu vizualnog projekta „Snovi u likovnom stvaralaštvu djece i mladih“ (Noć muzeja 2018., ŠUDIGO, Zabok) likovni rad Gite Vlahek izabran je za dio postava izložbe. Također, sudjelovala je svojim likovnim radom na likovno-literarnom natječaju „Iserlohn – Osijek 18+18“ te u kreativnom dijelu natjecanja „Čitanjem do zvijezda“. Predstavila se plakatom pod nazivom Zapisi iz škrinjice sjećanja te osvojila prvo mjesto i ostvarila plasman na državnu razinu natjecanja. Spomenuti uspjesi i sudjelovanja u likovno-kreativnim natječajima tek su neki od ostvarenih uspjeha učenice.

Izložba radova učenice Gite Vlahek upriličena je povodom poziva za sudjelovanje učenice na smotri stvaralaštva darovitih učenika iz osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske Novigradsko proljeće 2018., koja će se održati u Novigradu 7. – 14. ožujka 2018. g.

 

Silvija Valjak učenica je osmoga razreda Osnovne škole Zlatar Bistrica. Najveću ljubav gaji prema izradi animiranih likova i šivanju igračaka. Silvija igračke izrađuje ručno, šivanjem, od različitog platna i materijala. Inspiraciju za izradu igračaka crpi iz animiranih filmova i beskrajne mašte. Osmislila je i izradila nekoliko vlastitih likova koje je okarakterizirala i na taj način učinila stvarnima. Beskrajna maštovitost i kreativnost Silvije Valjak vidljive su iz karakterizacija, opisa i istinskih emocijama koje prenosi kroz likove, a izniman talent iz utjelovljenja likova kroz igračke koje šiva i koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Osnovna škola Zlatar Bistrica redovito prijavljuje radove učenice na likovne natječaje. Radovi Silvije Valjak izabrani su i izloženi na izložbama: „Mačka u likovnom stvaralaštvu djece i mladih“ (povodom Noći muzeja 2016. u organizaciji ŠUDIGO Zabok i Pučkog otvorenog učilišta Zabok), „Šišmiš u likovnom stvaralaštvu djece i mladih“  (povodom Noći muzeja 2017. u organizaciji ŠUDIGO Zabok i Pučkog otvorenog učilišta Zabok) i „Snovi u likovnom stvaralaštvu djece i mladih“ (povodom Noći muzeja 2018. u organizaciji ŠUDIGO Zabok i Pučkog otvorenog učilišta Zabok). Želja učenice je nastaviti školovanje u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok te postati animator animiranih i crtanih filmova.

Izložba umjetničkih radova – igračaka Silvije Valjak upriličena je povodom poziva učenice za sudjelovanje na smotri stvaralaštva darovitih učenika iz osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske Novigradsko proljeće 2018., koja će se održati u Novigradu 7. – 14. ožujka 2018. g.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju