preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zlatar Bistrica

Login
Zaštita privatnosti

E-dnevnik

Godišnji plan i program

       

Školski kurikulum

Raspored sati

Vremenik pisanih provjera 2018./2019.

Školska kuhinja

 

Školsko zvono

Priloženi dokumenti:
Raspored zvona.pdf

Pravila u autobusu

Priloženi dokumenti:
Pravila u autobusu.pdf

Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Pogledajmo...

GREETINGS FROM PRIMARY SCHOOL ZLATAR BISTRICA

Uključenost u projekte:

ZALOGAJČEK 2

ŠKOLSKA SHEMA

VRTIM ZDRAVI FILM

   

POTICANJE DAROVITOSTI 

 

ŠKOLE ZA AFRIKU

         

BALTAZAR 4

TRENING ŽIVOTNIH VJEŠTINA

    

ZDRAV ZA PET

I JA ŽELIM ČITATI

ČITAMO MI, U OBITELJI SVI

  

JUMICAR

 

"HRABRI ČUVARI"

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Aktiv učitelja biologije Krapinsko-zagorske županije – predstavljanje projekta Enjoyheritage
Autor: Jasenka Kuljak, 13. 11. 2017.

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije organizirala je u četvrtak 9. studenoga 2017. godine sa Županijskim stručnim vijećem učitelja prirode i biologije osnovnih škola i nastavnika biologije srednjih škola Krapinsko-zagorske županije u sklopu projekta Enjoyheritage na kojemu je sudjelovalo 40 učitelja biologije čija je voditeljica Štefica Škrlec, prof.  biologije i kemije učitelj mentor iz OŠ Zlatar Bistrica.


Ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije Dijana Hršak u centru za prirodu Zagorje sudionicima je predstavila projekt Enjoyheritage  te izvedbeno rješenje uređenja staze Hušnjakovo koje će se realizirati sljedeće godine. Cilj aktiva bio je upoznavanje i uključivanje u obrazovne strukture kako bi učitelji biologije imali mogućnost koristiti stazu za potrebe stručnog usavršavanja i rada u nastavi s učenicima.  

Staza će biti namijenjena posjetiteljima različite dobi i interesa, naročito mlađoj populaciji s ciljem edukacije i rekreacije. U okviru projekta će se urediti sedam interpretacijskih točaka s elementima kao što su interaktivne ploče, geološki stup i  vremeplov u obliku tobogana  na kojima će se nalaziti zanimljivosti o životu neandertalaca.

Uređenjem kružne staze Hušnjakovo duge 2,5 km povezat će se tri značajne lokacije koje čine tematsku cjelinu prostora – Muzej krapinskih neandertalaca i paleontološki spomenik prirode Hušnjakovo, obližnje jezero Dolac i ruševna kapela Sv. Tri Kralja kao najviša točka staze.

Sudionici su posjetili muzej Radboa gdje su saznali više o bogatoj rudarskoj prošlosti Radoboja. Nakon toga, posjetili su Energetski centar Bračak, jedinstveni primjer dobre prakse u području energetski učinkovite rekonstrukcije povijesnih zgrada. Obilaskom dvorca uz stručno vodstvo, učitelji su se upoznali činjenicom da je zgrada obnovljena kao primjer energetske izvrsnosti prema najsuvremenijim tehničkim rješenjima s naglaskom na očuvanje kulturne baštine. Prisutne sudionike stručnog skupa pozdravio je župan Krapinsko- zagorske županije gospodin Željko Kolar , a  prof. Lydia Lugar, viša savjetnica za biologiju iz Agencije za odgoj i obrazovanje održala je predavanje o napredovanju u zvanju učitelja i nastavnika biologije.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju