preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zlatar Bistrica

Login
E-dnevnik

Nastava na daljinu

       

     Virtualni razredi

    5.a     6.a   7.a   8.a

    5.b     6.b   7.b  8.b

      Virtualna zbornica

    Virtualna školska knjižnic

Školsko zvono
Priloženi dokumenti:
RASPORED ZVONA.pdf

Zaštita privatnosti

Godišnji plan i program
Školski kurikulum
Pogledajmo...

       

Uključenost u projekte:

"ZALOGAJČEK"

"ŠKOLSKA SHEMA"

   

"POTICANJE DAROVITOSTI"

 

 

"MOJ POMOĆNIK I JA"   

"BALTAZAR" 

"HRABRI ČUVARI na djelu"

"TRENING ŽIVOTNIH VJEŠTINA"

  

"ZDRAV ZA PET"

Korisne poveznice: 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Putovanje vlakom u Zagreb
Autor: Marina Dinjar, 23. 12. 2021.

Učenici 2. a i 2. b razreda putovali su vlakom u Zagreb. U pratnji učiteljica i pomoćnica u nastavi posjetili su Zagrebačko kazalište lutaka i Muzej vlakića. Terenska nastava održana je u srijedu 15. prosinca 2021. godine. Po dolasku u Zagreb razgledali su Glavni kolovor, prošetali Zrinjevcem i Trgom bana Josipa Jelačića te se uputili na predstavu.

Gledali su predstavu Vuk i sedam kozlića nastalu prema istoimenoj bajci braće Grimm koja nas već gotovo 200 godina upozorava na važnost roditeljskih uputa, ali i na snagu malenog pojedinca koji svojom snalažljivošću i hrabrošću može svladati i puno većeg protivnika. Današnja djeca možda su fizički zaštićenija od Grimmovih kozlića, međutim opasnosti i dalje vrebaju kucajući po prozorima virtualnog svijeta gdje kojekako prerušeni vukovi, kroz naizgled bezazlene igre, mogu itekako utjecati na sigurnost naših najmlađih.

Nakon predstave uputili su se u Muzej vlakića „Backo Mini Express“ gdje ih je dočekala maketa površine cca 120 m², po kojoj vozi 150 kompozicija vlakova, autići pogonjeni indukcijskom strujom, a tu je i preko 4.000 figurica sa scenama iz svakodnevnog života koji su raspoređeni u devet stanica. Sve to zajedno čini jedan vrlo interesantan sadržaj s mnoštvom detalja koji su učenicima privukli pozornost. Na kraju razgledavanja muzeja poigrali su se na tri male makete gdje su imali mogućnost sami upravljati vlakićima.

Učenici su se veseli, sretni i puni dojmova vratili u Zlatar Bistricu sa svoje prve terenske nastave koja im je bila pravo osvježenje u svakodnevnom školovanju.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju