preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zlatar Bistrica

Login
Zaštita privatnosti

E-dnevnik

Godišnji plan i program

       

Školski kurikulum

Raspored sati

Vremenik pisanih provjera 2018./2019.

Školsko zvono

Priloženi dokumenti:
Raspored zvona.pdf

Pravila u autobusu

Priloženi dokumenti:
Pravila u autobusu.pdf

Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Pogledajmo...

GREETINGS FROM PRIMARY SCHOOL ZLATAR BISTRICA

Uključenost u projekte:

ZALOGAJČEK 2

ŠKOLSKA SHEMA

VRTIM ZDRAVI FILM

   

POTICANJE DAROVITOSTI 

 

ŠKOLE ZA AFRIKU

         

BALTAZAR 4

TRENING ŽIVOTNIH VJEŠTINA

    

ZDRAV ZA PET

I JA ŽELIM ČITATI

ČITAMO MI, U OBITELJI SVI

  

JUMICAR

 

"HRABRI ČUVARI"

vijesti
Terenska nastava učenika trećih i četvrtih razreda
Snježana Kovačević / datum: 18. 12. 2018. 16:05

Za učenike trećih i četvrtih razreda u petak 14. prosinca 2018. godine organizirana je  izvanučionička nastava u glavnom gradu Republike Hrvatske. Učenici su posjetili Hrvatski školski muzej, Kazalište Mala scena te Advent u Zagrebu. 

 


[OPŠIRNIJE]U duhu zapovijedi ljubavi
Marina Dinjar / datum: 14. 12. 2018. 18:43

U vremenu smo došašća, razdoblju u liturgijskoj godini koje prethodi Božiću, u kojem smo pozvani da bdijemo. Drugim riječima, pozvani smo da ne gubimo naše vrijeme uzalud, otvorimo oči i promatramo što nam donosi svaki novi dan i kako ga možemo uljepšati jedni drugima, da razlikujemo dobro od zla, vjerujemo, ljubimo i pomažemo jedni drugima. Tim povodom učenici polaznici izvannastavne aktivnosti Radoznalci promišljali su na koji sve način možemo pomoći našim bližnjima, roditeljima, bakama i djedovima, braći i sestrama, prijateljima, ali i neznancima. Dosjetili su se 24 dobra djela te izradili digitalni adventski kalendar dostupan na poveznici https://bit.ly/2S0R7WR.  


[OPŠIRNIJE]Održane dvije eTwinning božićne videokonferencije
Snježana Kovačević / datum: 14. 12. 2018. 11:53

U petak 14. prosinca 2018. godine u jutarnjim satima padao je snijeg, a učenici naše škole upotpunili su blagdansko ozračje održavši s partnerima iz europskih škola dvije videokonferencije čije teme su bile božićni običaji, priče i pjesme. Učenice 7. razreda Ana i Mia sudjelovale su u eTwinning Live Eventu u sklopu projekta READ(Y)!, a učenici 2. b razreda koji sudjeluju u projektu Sweets in STEM svojim su vršnjacima iz Češke otpjevali pjesmu Djetešce nam se rodilo te razgovarali o nekim božićnim običajima.


[OPŠIRNIJE]Legende o Kristu u kazalištu sjena
Snježana Kovačević / datum: 13. 12. 2018. 16:35

I ove se školske godine u našoj školi provodi projekt Razotkrivena lektira u kojem sudjeluju učenici od 5. do 8. razreda obrađujući lektiru na kreativan način. Sat lektire jednog prosinačkog nastavnog sata iz Hrvatskoga jezika bio je posvećen djelu Legende o Kristu švedske književnice Selme Lagerlöf koje se nalazi na popisu obavezne lektire u 5. razredu. Prigodno adventskom vremenu u kojem se nalazimo, likovi iz legendi oživjeli su u kazalištu sjena prikazujući prizore iz Kristova života.


[OPŠIRNIJE]Svaka je mrvica važna, svako je dijete važno!
Snježana Kovačević / datum: 12. 12. 2018. 14:05

U srijedu 12. prosinca 2018. godine u OŠ Zlatar Bistrica gostovala je dječja književnica gospođa Marica Milčec predstavivši okupljenim učenicima od 1. do 4. razreda i učiteljima svoju zbirku priča Svaka je mrvica važna: 120 priča za djecu. Književnica Marica Milčec poznata je čitateljima po dječjim pričama koje su do sada izašle u dječjim časopisima, stručnim časopisima za učitelje i odgojitelje te u zbirkama priča i knjigama. Spomenuta zbirka priča donosi čitateljima univerzalne poruke životnih vrijednosti kao što je dobrota, lijepo ponašanje, briga o sebi, ali i o drugima bilo da smo odrasli ili djeca.


[OPŠIRNIJE]Zaštita i promicanje zdravlja kroz zdravstveni odgoj
Marina Dinjar / datum: 11. 12. 2018. 13:52

U organizaciji Službe za školsku medicinu viša medicinska  sestra Dragica Kurečić održala je u ponedjeljak 10. prosinca 2018. g. u prostoru Osnovne škole Zlatar Bistrica predavanja učenicima prvog i trećih razreda.

Učenici prvoga razreda slušali su o temi „Pravilno pranje zubi po modelu" te naučili o važnosti oralnog zdravlja i kako pravilno prati zube. Kolika je važnost primjerene, raznolike i zdrave prehrane za zdravlje i pravilan rast i razvoj naučili su učenici trećih razreda kroz predavanje o temi „Skrivene kalorije" te stekli nove spoznaje o namirnicama koje u sebi kriju dodatne i  štetne kalorije.


[OPŠIRNIJE]Zlatarbistričke mažoretkinje okitile se zlatom - ponosni smo na naše učenice
Jasenka Kuljak / datum: 10. 12. 2018. 18:21

Zlatarbistričke mažoretkinje sudjelovale su treću godinu zaredom na internacionalnom natjecanju 'Zagreb Christmas Open' koji  se ove godine održavao u nedjelju, 9.12.2018., u sportskoj dvorani Iver u Sesvetskom Kraljevcu. Na natjecanju u organizaciji Saveza mažoretkinja i pom-pon timova Hrvatske je sudjelovalo 15 timova, a Zlatarbistričke mažoretkinje predstavljalo je ukupno 36 članica iz dječje formacije, kadeta, juniora i seniora. 


[OPŠIRNIJE]Školski medni dan u prvome razredu
Jasenka Kuljak / datum: 7. 12. 2018. 19:02

Ministarstvo poljoprivrede pokrenulo je ove školske godine provedbu Programa školskog mednog dana i promociju meda hrvatskih pčelinjaka u prvim razredima  osnovnih škola Republike Hrvatske kako bi se  potaknulo i educiralo učenike i njihove roditelje o važnosti konzumiranja meda. Aktivnosti u sklopu Programa  provodile su se u  petak 7. prosinca povodom dana zaštitnika pčela i pčelara sv. Ambrozija.

Učenicima 1. razreda Osnovne škole Zlatar Bistrica razredna učiteljica  Jasna Jakopec predstavila je edukativnu slikovnicu “Pčelica Jelica i medo Edo” te održala prigodnu radionicu kako bi im ukazala na  značaj pčelarstva u cjelokupnoj poljoprivrednoj proizvodnji, posebice zbog održavanja ekološke ravnoteže i biološke raznolikosti. Aktivnosti su održane kako bi se kod učenika od  rane dobi razvijala uz svijesti o korisnosti meda kao prehrambenog proizvoda i svijest o važnosti konzumacije lokalnih poljoprivrednih proizvoda.


[OPŠIRNIJE]Hour of Code (Sat kodiranja) u našoj školi
Jasenka Kuljak / datum: 7. 12. 2018. 18:03

Zlatarbistrički osnovnoškolci, učenici od 5. do 8. razreda, i ove su školske godine kroz nastavu informatike i izvannastavnu aktivnost Robotika obilježili Hour of Code - Sat kodiranja. Na nastavi informatike rješavali su zadatke na mrežnoj stranici code.org (Minecraft, Ratovi zvijezda, Kodirajte s Anom i Elsom). Programirali su u programskom jeziku Pythonu crtajući geometrijske likove. Na izvannastavnoj aktivnosti rješavali su postavljeni zadatak drugog kola CM lige i zabavljali se gledajući vožnju robota. Ponovno su vidjeli kako programiranje može biti zabavno  i edukativno.

 


[OPŠIRNIJE]Sveti Nikola u našem mjestu
Jasna Kokot Pelko / datum: 6. 12. 2018. 19:31

Učenici razredne nastave Osnovne škole Zlatar Bistrica članovi dramske skupine koje je uvježbala učiteljica Jasna Jakopec u suradnji s Dječjim vrtićem „Zlatni dani“ i Zlatarbistričkim mažoretkinjama pripremili su priredbu povodom Nikolinja za svu djecu našega mjesta.

Priredba se održala pod pokroviteljstvom načelnika gosp. Žarka Miholića, a općina Zlatar Bistrica je i ove godine osigurala poklone za svu djecu koja su se našla u prepunoj dvorani Doma kulture u Zlatar Bistrici.


[OPŠIRNIJE]Škola u blagdanskom ozračju
Jasenka Kuljak / datum: 6. 12. 2018. 19:11


[OPŠIRNIJE]Uspjeh učenika OŠ Zlatar Bistrica na natjecanju Dabar 2018
Marina Dinjar / datum: 4. 12. 2018. 11:24

Na međunarodnom natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar 2018 učenik 4. b razreda Osnovne škole Zlatar Bistrica Matej Futivić plasirao se među 10% najuspješnijih učenika. Matej se natjecao u kategoriji za učenike 3. i 4. razreda MiliDabar te s osvojenih 8.5/12 bodova zauzeo odlično 6. mjesto! Natjecanje se održavalo od 12. do 16. studenoga 2018. godine u preko 50 zemalja u cijelom svijetu, a sudjelovalo je 22.887 učenika iz 526 hrvatskih škola.

Čestitamo!  


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan osoba s invaliditetom
Marina Dinjar / datum: 4. 12. 2018. 10:26

Međunarodni dan osoba s invaliditetom obilježava se 3. prosinca  s ciljem podrške i postizanja punog i jednakog uživanja ljudskih prava te sudjelovanja osoba s invaliditetom u društvu. U Osnovnoj školi Zlatar Bistrica učenici su tim povodom na satima Engleskoga jezika pogledali nagrađivani španjolski kratkometražni animirani film (Cuerdas, 2013.) koji priča o novom učeniku u razredu, dječaku s poteškoćama u razvoju. Priča vrlo zorno prikazuje koliko dobroga iz nas može potaknuti prijateljstvo s osobama s teškoćama u razvoju te koliko nama ono može promijeniti život. Pogledavši film učenici su bili potaknuti na kritičko promišljanje i razvijanje senzibiliteta prema osobama s teškoćama. Polaznici izvannastavne aktivnosti Radoznalci sudjelovali su u radionici senzibilizacije „U tuđim cipelama“ te  kroz razne aktivnosti učili kako na ispravan način pristupati osobama s invaliditetom.

 

[OPŠIRNIJE]2. kolo županijskog natjecanja iz rukometa
Marija Hudi Hitrec / datum: 3. 12. 2018. 21:30

Drugo kolo rukometa za učenike 7. i 8. razreda održano je 3.12.2018. godine u dvorani Srednje škole Krapina. Učenici OŠ Zlatar Bistrica pobijedili su momčad OŠ August Cesarec iz Krapine (11:9), ali i izgubili od OŠ Brestovec Orehovečki (16:4) i OŠ Gornja Stubica (12:6) te nisu izborili prolazak u poluzavršnicu natjecanja. 

Za zlatarbistričku momčad igrali su: Fran Gorupec, Dino Ocvirek, Nick Ocvirek, Kristijan Strahonja, Filip Škvorc, Dino Đurek, Nikolas Šimunec, Zvonimir Fuček, Vilim Pelko, Ivan Ceboci, Luka Crčić i Karlo Severin. Učenike je za natjecanje pripremila učiteljica Sandra Belinić.


[OPŠIRNIJE]Volonterska akcija učenika Osnovne škole Zlatar Bistrica istaknuta kao primjer dobre prakse
Marina Dinjar / datum: 30. 11. 2018. 11:13

U srijedu 28. studenoga 2018. g. povodom Međunarodnog dana volontera koji se obilježava 5. prosinca održana je u Zaboku Konferencija „Volontirajmo“.

Jedan od ciljeva konferencije bila je promocija volonterstva u ruralnom području stoga je kao poticaj građanima na volonterski rad održano i otvorenje izložbe s prikazom fotografija lokalnih organizatora volontiranja i njihovih volonterskih aktivnosti. Kao primjer dobre prakse izložene su i fotografije volonterske akcije prikupljanja donacija za napuštene životinje iz skloništa „Luč Zagorja“, koju su pokrenuli i proveli učenici i zaposlenici Osnovne škole Zlatar Bistrica na inicijativu učenika članova Vijeća učenika i školske pedagoginje. Izloženim fotografijama ujedno je istaknuta hvalevrijednost provedene volonterske akcije i promicanja volonterstva u Osnovnoj školi Zlatar Bistrica.


[OPŠIRNIJE]Posjet Muzeju Radboa i Pučkom otvorenom učilištu Krapina
Marija Hudi Hitrec / datum: 28. 11. 2018. 16:48

Učenici 7. i 8. razreda OŠ Zlatar Bistrica posjetili su 28. 11. 2018. godine Muzej Radboa u Radoboju. Razgledavši stalni postav muzeja, učenici su se prisjetili gradiva povijesti te naučili da i na našim područjima postoje fosilni ostatci stari više od 12 milijuna godina. Voditeljica muzeja upoznala ih je s rudama koje su se iskopavale na području Radoboja u 19. i 20. stoljeću. Nakon razgleda postava muzeja učenici su sudjelovali u arheološkoj radionici u kojoj su trebali sami pronaći krhotine keramičkih posuda, očistiti ih, nacrtati te pokušati spojiti.

Izvanučionička nastava završila je u Krapini gdje su učenici u kinodvorani Pučkog otvorenog učilišta pogledali film Ne dao Bog većeg zla. 


[OPŠIRNIJE]Tjedan posvećen Međunarodnom danu djeteta i dječjih prava
Marina Dinjar / datum: 27. 11. 2018. 10:49

Konvencija o pravima djeteta usvojena je 20. studenoga 1989. godine i od tada se na taj dan diljem svijeta obilježava Međunarodni dan djeteta. Cilj obilježavanja je senzibiliziranje društva za potrebu veće zaštite djece od zlouporabe, nasilja i raznih oblika diskriminacije. Učenici osnovne škole Zlatar Bistrica obilježili su ga na satovima razrednog odjela čitajući Konvenciju o pravima djeteta, tekstove o dječjim pravima, izrađujući plakate i razgovarajući o dječjim potrebama, pravima, ali i obavezama koje svako dijete na svijetu ima, kritički promišljajući krše li se ponekad ta prava i zašto su ona važna te ustanovili kako je nužno da se ona poštuju da bi svako dijete raslo i razvijalo se u zdravu odraslu osobu. Kroz online igricu „Čovječe, ispravi se!“, osmišljenoj u suradnji s UNICEF-om, na zabavan način utvrdili su gradivo o pravima i obavezama djece za što su dobili diplome i stekli titulu pravobranko.


[OPŠIRNIJE]COOL je biti drugačiji
Marina Dinjar / datum: 24. 11. 2018. 11:09

Povodom Međunarodnog dana tolerancije, koji se obilježava 16. studenoga, učenici su kroz nastavne sadržaje potaknuti kritički promišljati o poštovanju, prihvaćanju i uvažavanju međusobnih različitosti te osvještavanju važnosti rasta i razvoja u tolerantne osobe. Učenici šestoga razreda sudjelovali su u pedagoškoj radionici o temi Prihvaćanje različitosti koju su održale stručne suradnice defektologinja i pedagoginja, dok su učenici polaznici izvannastavne aktivnosti Radoznalci izrađivali životinje od papira origami tehnikom. Također, izradili su plakat kojim su prenijeli poruku koliko nas različitosti obogaćuju te kako je u različitosti najveća snaga i ljepota.  


[OPŠIRNIJE]Održane božićne radionice
Marija Hudi Hitrec / datum: 23. 11. 2018. 23:21

Učenici članovi Učeničke zadruge Pinklec sudjelovali su u radionicama izrade adventskih vjenčića i božićnih ukrasa. Radionice se održavaju od 9. studenoga 2018. godine, a u božićnoj ponudi su kuglice za bor, čestitke i adventski vjenčići.

Navedeni proizvodi prodavat će se na Malom placu u Zlatar Bistrici 24.11.2018. i 1.12.2018. te poslije podnevne mise u crkvi sv. Ivana Krstitelja 25.11.2018.

Učenike su kroz radionicu vodile Marija Hudi Hitrec (voditeljica UZ) i Jasmina Pavlović (vanjski član UZ).


[OPŠIRNIJE]Rukometaši izborili ulazak u 2. kolo
Marija Hudi Hitrec / datum: 23. 11. 2018. 23:10


Prvo kolo rukometa za učenike 7. i 8. razreda održano je 22.11.2018. godine u dvorani Srednje škole Krapina. Učenici OŠ Zlatar Bistrica izborili su ulazak u 2. kolo, kao drugoplasirani u svojoj grupi, pobijedivši momčad OŠ Ljudevit Gaj Mihovljan (12:10) i  porazom od OŠ Oroslavje (10:5).

Za zlatarbistričku momčad igrali su: Fran Gorupec, Dino Ocvirek, Nick Ocvirek, Kristijan Strahonja, Filip Škvorc, Dino Đurek, Nikolas Šimunec, Zvonimir Fuček,Vilim Pelko, Ivan Ceboci, Luka Crčić i Karlo Severin. Učenike je za natjecanje pripremila učiteljica Sandra Belinić.


[OPŠIRNIJE]Učenici 4. razreda u eTwinning projektu „Let's meet at the crossroads of Europe“
Snježana Kovačević / datum: 23. 11. 2018. 13:39

U petak 23. studenoga 2018. godine učenici četvrtih razreda proveli su dva školska sata na terenskoj nastavi obilazeći Zlatar Bistricu kako bi bolje upoznali mjesto u kojem žive, saznali više o kulturnim i javnim građevinama, o djelatnostima koje su zastupljene u mjestu i slično. Kretali su se prema unaprijed zacrtanim rutama koje su pratili na karti, bilježili mjesta koja su obišli te na nastavnim listićima rješavali zadatke istraživačkog tipa.


[OPŠIRNIJE]Odlični rezultati naših robotičara u 1. kolu CM lige
Jasenka Kuljak / datum: 21. 11. 2018. 10:09

Prvo kolo Croatian Makers lige održavalo se u ovoj školskoj godini od 15.10.2018. do 1.11.2018. godine. U projektu je sudjelovalo 12.000 djece. Natjecatelji su online  sami rješavali zadatak u svojim ustanovama, a učitelji mentori su snimili i poslali njihove rezultate.

Zadatak je bio samostalno isprogramirati motore mBot robota kako bi se robot uspješno kretao po ravnim i kružnim dijelovima staze. Natjecatelji su mogli osvojiti i dodatne bodove obogaćivanjem svojih programa svjetlosnom i zvučnom signalizacijom. Učenici OŠ Zlatar Bistrica Nikola Glavač, Lucian Korpar, Lukas Pavlović i Antonio Valjak natjecali su se u starijoj dobnoj skupini te uspješno završili zadatak i postigli odličan rezultat.

Od ukupno 14 škola u regiji Zagorje 2 ekipno su zauzeli odlično 4. mjesto. Na pojedinačnoj ljestvici Lukas, Antonio i Lucian dijele 21. mjesto dok je Nikola 28. od ukupno 63 natjecatelja u skupini. Učenika za natjecanja priprema učiteljica informatike Jasenka Kuljak. Bravo, dečki!


[OPŠIRNIJE]Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja - Dabar 2018.
Jasenka Kuljak / datum: 19. 11. 2018. 17:04

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar održano je od 12. do 16. studenoga 2018. godine. 

Učenici članovi izvannastavnih aktivnosti Radoznalci i Robotičari OŠ Zlatar Bistrica natjecali su se u svojim kategorijama. Na natjecanje se prijavilo 526 škola iz 50-ak zemalja u cijelome svijetu, a sudjelovalo je ukupno 22.887 učenika

 


[OPŠIRNIJE]V U K O V A R - grad H E R O J
Jasna Kokot Pelko / datum: 17. 11. 2018. 09:14

U petak 16. studenoga, na simboličan način obilježili smo Dan sjećanja na žrtvu Vukovara.

Panoi u predvorju škole posvećeni su tekstovima, fotografijama i crtežima o ovom herojskom gradu.

Učenici su na početku 1. sata pogledali prigodan video o Vukovaru prije i tijekom Domovinskog rata te njegovima herojima, a kojeg su izradile učenice sedmog razreda, polaznice dodatne nastave iz povijesti.


[OPŠIRNIJE]eTwinning kao trasa budućeg profesionalnog razvoja škole
Snježana Kovačević / datum: 16. 11. 2018. 20:20

U Zagrebu je 16. studenoga 2018. godine održana godišnja eTwinning konferencija "Budućnost eTwinninga i kuturno nasljeđe u digitalno doba" kojoj je prisustvovala i OŠ Zlatar Bistrica. Konferencija je tematski povezala dva područja, 2018. godinu kao Europsku godinu kulturne baštine i eTwinning kao obrazovnu platformu za stjecanje vještina 21. stoljeća. Predavači i izlagatelji na konferenciji bili su djelatnici Agencije za mobilnost i programe EU, predstavnici dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola, a prisutnima se obratila i gđa Lidija Kralj, pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja te dugogodišnja eTwinning ambasadorica.


[OPŠIRNIJE]Održano predavanje o prevenciji HPV-a za roditelje učenika 8. razreda
Marina Dinjar / datum: 15. 11. 2018. 18:09

Školska liječnica dr. Melita Očić Leljak održala je u četvrtak 15. studenoga 2018. g. u prostoru OŠ Zlatar Bistrica predavanje za roditelje učenika osmoga razreda. Cilj predavanja bio je informirati roditelje o Humanom Papiloma Virusu (HPV), tipovima virusa, rizicima i posljedicama zaraze, mogućnostima izlječenja te preventivnog cijepljenja. 

Predavanjima za roditelje pruža se potpora odgovornom roditeljstvu i doprinosi poticanju odgovarajuće roditeljske skrbi o djeci kroz preventivno djelovanje.  

 


[OPŠIRNIJE]Istražujemo svijet znanosti
Snježana Kovačević / datum: 15. 11. 2018. 14:41

Povodom obilježavanja Svjetskog dana znanstvenika (9. studenoga) naši su učenici sudjelovali u istraživačkim i kreativnim aktivnostima. Članovi Projektne skupine i učenici 2. razreda izradili su prigodni mobil s crtežima hrvatskih znanstvenika koji su svojim izumima i patentima zadužili svijet, a učenici 5.b razreda iz popularno-znanstvenih časopisa i izvora na internetu istraživali su o Nikoli Tesli, "gospodaru munja".


[OPŠIRNIJE]Zagrebačkim ulicama...
Snježana Kovačević / datum: 14. 11. 2018. 16:26

Uoči Svjetskog dana tolerancije učenici 1., 2.a i 2.b razreda naše škole prisustvovali su lutkarskoj predstavi Ružno pače u Zagrebačkom kazalištu lutaka 14. studenog 2018.godine.Ružno pače jedna je od bajki danskog pisca H.C. Andersena koja ostavlja trag u odrastanju svakog djeteta. U predstavi se govori o danas posebno aktualnom problemu, različitosti, o potrebi razumijevanja drugog, drugačijeg, različitog kako bi život bio sigurniji i ljepši. 

 


[OPŠIRNIJE]Iz predškole u školsku knjižnicu
Snježana Kovačević / datum: 13. 11. 2018. 17:39

Djeca predškolskog uzrasta, polaznici DV „Zlatni dani“ iz Zlatar Bistrice posjetili u utorak 13. studenoga 2018. godine Osnovnu školu Zlatar Bistrica i njezinu školsku knjižnicu kako bi obilježili Mjesec hrvatske knjige.


[OPŠIRNIJE]Članovi Vijeća učenika pokrenuli volontersku akciju te posjetili sklonište „LUČ ZAGORJA“
Marina Dinjar / datum: 13. 11. 2018. 00:58

Učenici članovi Vijeća učenika Osnovne škole Zlatar Bistrica pokrenuli su tijekom listopada volontersku akciju prikupljanja potrepština za napuštene životinje iz skloništa „Luč Zagorja“. Cilj akcije bio je potaknuti  volonterski duh među učenicima kroz razvijanje empatije prema potrebitima i samoispunjenja pomaganjem, a ovoga puta odlučili su se za pomoć napuštenim životinjama.


[OPŠIRNIJE]Kontaktni seminar za eTwinning škole na Cipru
Snježana Kovačević / datum: 10. 11. 2018. 13:52

„Stepping into new generation of Erasmus+ School Exchange and eTwinning Partnerships“ naziv je kontaktnog seminara koji se od 7. do 9. studenoga 2018. godine održavao u Larnaci na Cipru. Osnovnu školu Zlatar Bistrica predstavljala je Snježana Kovačević, stručna suradnica knjižničarka. Tema seminara bilo je umrežavanje europskih učitelja, planiranje Erasmus+ projekata i povezivanje preko eTwinninga u čemu je naša eTwinning škola aktivna već nekoliko godina.  


[OPŠIRNIJE]Reciklirajmo za manje otpada
Snježana Kovačević / datum: 31. 10. 2018. 13:35

U Osnovnoj školi Zlatar Bistrica u srijedu 31. listopada 2018. godine učenici od 1. do 8. razreda prisustvovali su predavanju „Recikliraj za manje otpada“ koje je održala gđa Lidija Kovač, predstavnica tvrtke Eco Consulting d.o.o. Načelnik Općine Zlatar Bistrica gospodin Žarko Miholić predstavio je projekt Reciklažno dvorište u Zlatar Bistrici koji  je sufinancirala Europska unija.


[OPŠIRNIJE]Održano 1. kolo CM lige u školskoj godini 2018./2019.
Jasenka Kuljak / datum: 29. 10. 2018. 14:46

I u ovoj školskoj godini započela su natjecanje u Croatian Makers Ligi. Prvo kolo održavalo se od  15.10. - 1.11.2018. godine. Našu školu predstavili su učenici šestog razreda u Starijoj dobnoj skupini: Nikola Glavač, Lucijan Korpar, Lukas Pavlović i Antonio Valjak. Uspješno su odradili postavljeni zadatak. 


[OPŠIRNIJE]Inovativni pristup učenju u eTwinning školi
Snježana Kovačević / datum: 29. 10. 2018. 11:11

Hrvatska središnja služba za potporu eTwinning projektima zajedno sa središnjom europskom službom koja djeluje u Briselu nagradila je naše prošlogodišnje eTwinning projekte Europskom oznakom kvalitete što nas i dalje motivira za provođenje takvih projekata. Ove školske godine naši učenici i učitelji sudjeluju u šest eTwinning projekata u kojima surađuju s partnerima iz brojnih europskih zemalja.


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava u Austriju, Minimundus-Klagenfurt
Jasenka Kuljak / datum: 27. 10. 2018. 10:17

Učenici petih, šestog razreda i dodatne nastave njemačkog jezika OŠ Zlatar Bistrica proveli su petak 26. listopada u pratnji svojih učitelja i vodiča na izvanučioničkoj nastavi u Klagenfurtu. Krenuli su u rano jutro, a prekrasno vrijeme pratilo ih je cijelim putem.  


[OPŠIRNIJE]Ljubav prema čitanju razvija se od malih nogu
Snježana Kovačević / datum: 26. 10. 2018. 13:43

Polaznici Dječjeg vrtića "Zlatni dani" iz Zlatar Bistrice posjetili su školsku knjižnicu naše škole. Ježići i Vrapčići obilježili su Mjesec hrvatske knjige listanjem slikovnica, razgovorom o knjigama, obilaskom knjižnice i gledanjem crtanoga filma u kojemu se radnja događa u knjižnici. Također, bojali su straničnike koje su ponijeli kućama kako bi ih podsjetili na boravak u školskoj knjižnici, ali ih i koristili tijekom čitanja i listanja najdražih slikovnica.


[OPŠIRNIJE]Solidarnost na djelu 2018. godine
Jasenka Kuljak / datum: 25. 10. 2018. 17:32

I ove godine učenici naše škole iskazali su se u akciji Crvenoga križa "Solidarnost na djelu 2018.g.", pod nazivom "Ne dvoji-za drugog izdvoji". Zahvaljujemo se svima koji su svojim donacijama i volontiranjem  pripomogli da se akcija sprovede.


[OPŠIRNIJE]Učenici posjetili Elektro - Orsag
Snježana Kovačević / datum: 23. 10. 2018. 16:16
U utorak  23. listopada učenici 8. razreda su u sklopu nastave fizike i tehničke kulture  posjetili tvrtku Elektro -Orsag d.o.o. gdje su se upoznali s procesom izrade elektromotora.

[OPŠIRNIJE]Kontaktni seminar o temi demokratskog građanstva
Jasna Kokot Pelko / datum: 22. 10. 2018. 19:57

Od 18. do 21. listopada 2018. godine ravnateljica škole Jasna Kokot Pelko prisustvovala je na kontaktnom seminaru (Transnational cooperation activity, TCA)  “Education for Democratic Citizenship in Erasmus+ School Exchange Partnerships" u njemačkom gradu Freiburgu. 


[OPŠIRNIJE]Osmaši pod dojmovima nakon posjeta Vukovaru
Marija Hudi Hitrec / datum: 21. 10. 2018. 13:26

Učenici osmog razreda OŠ Zlatar Bistrica razgledali su memorijalne lokacije Domovinskog rata tijekom svog posjeta Vukovaru 11. i 12. listopada 2018. godine. Događaje i stradanja u ratu učenicima su predstavili časnici Hrvatske vojske te voditelji u memorijalnim centrima. Posjet Vukovaru ostavio je duboke utiske na učenike uz poruku da mir treba čuvati kako se ratne strahote više ne bi ponovile.

"Sam posjet Vukovaru, doživljaji i slike ostat će još dugo vremena nezaboravljeni." (Lovro H.)

"Ovaj posjet Vukovaru pomogao mi je da bolje shvatim našu povijest, razaranja i strahote koje su se dogodile tijekom Domovinskog rata."  (Lovro B.)

"Vukovar je uistinu grad heroj. Ne mogu ni zamisliti sve patnje i razaranja koja je grad proživio. Osjećam se tužno vidjevši samo djelić njegovih rana. Strašna mi je pomisao na patnju koju su proživjeli tamošnji ljudi, nečije mame i tate, djedovi i bake, njihova djeca..."  (Petra Š.)


[OPŠIRNIJE]Stigli straničnici iz Hong Konga
Snježana Kovačević / datum: 19. 10. 2018. 08:41

Iz osnovne škole Lam Tin Methodist Primary School iz Kine na našu školsku adresu stigli su straničnici, radovi učenika 2. razreda. Zajedno s njihovom učiteljicom Helen naši kineski prijatelji izradili su i ukrasili straničnike koji će tijekom Mjeseca hrvatske knjige biti izloženi na panou u školskoj knjižnici. Razmjena straničnika aktivnost je u projektu Bookmark Exchange u kojem ove školske godine sudjeluju učenici 4.a i 4. b razreda naše škole.


[OPŠIRNIJE]Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje
Marina Dinjar / datum: 18. 10. 2018. 19:18

U mjesecu listopadu učenici OŠ Zlatar Bistrica već tradicionalno obilježavaju  Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Tom prigodom učenici četvrtih razreda i polaznici izvannastavne aktivnosti Domaćinstvo proučili su recepte svojih baka te uz pomoć razrednih učiteljica i stručnih suradnica defektologinje i pedagoginje 15. i 16. listopada 2018. g. zamijesili i ispekli domaći kruh i krušne dekoracije, dok su učenici polaznici izvannastavnih aktivnosti Literarna skupina, Domaćinstvo, Radoznalci i Dramska skupina uz pomoć učiteljica i školske pedagoginje pripremili prigodan program koji su u srijedu 17. listopada 2018. g. u predvorju škole predstavili ostalim učenicima, djelatnicima škole, ravnateljici i vlč. Petru Repiću.


[OPŠIRNIJE]Europski tjedan programiranja (Europe Code Week)
Jasenka Kuljak / datum: 18. 10. 2018. 15:22

EU tjedan programiranja (EU Code Week), koji traje od 6. do 21. listopada 2018., obilježili smo programiranjem robota i micro:bitova te  programiranjem uz pomoć igrica Trči Marko, Snježno kraljevstvo  i sličnim aktivnostima na satovima informatike i robotike. Želja je potaknuti učenike  da nauče nešto više o tehnologiji i programiranju koje je kreativno, zanimljivo i zabavno, ali itekako traženo zanimanje.


[OPŠIRNIJE]Kravata – izum Hrvata nama oko vrata
Snježana Kovačević / datum: 18. 10. 2018. 14:26

Učenici i učitelji naše škole obilježili su 18. listopada 2018. godine Dan kravate. Učenici su taj  dan prigodno odjenuli kravatu u školu, a o povijesti i zanimljivostima o kravati razgovarali su sa svojim učiteljicama i učiteljima. Sudjelovali su i u ispunjavanju online ankete o poznavanju kravate. Učenici razredne nastave u školskom su dvorištu formirali kravatu i snimili milenijsku fotografiju.


[OPŠIRNIJE]Posjet Parku znanosti
Marina Dinjar / datum: 17. 10. 2018. 16:54

Učenici 2. a i 2. b razreda i polaznici izvannastavne aktivnosti Radoznalci iz OŠ Zlatar Bistrica posjetili su u petak 12. listopada 2018. g. Park znanosti u Oroslavju u pratnji razrednih učiteljica i stručnih suradnica defektologinje i pedagoginje. Uz stručno vodstvo gosp. Luke Veverca upoznali su se sa zakonitostima iz područja fizike, astronomije, geografije i psihologije na vrlo zabavan, zanimljiv i njima primjeren način.


[OPŠIRNIJE]U Mjesecu hrvatske knjige volimo knjižnicu i kulturnu baštinu
Snježana Kovačević / datum: 17. 10. 2018. 10:09

Ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige koji se obilježava od 15. listopada do 15. studenoga posvećen je kulturnoj baštini. Glavna je tema Baš baština, a moto (U)čitaj nasljeđe! pri čemu je osnovni motiv glagoljica kao posebnost hrvatske baštine i simbol nacionalnog i kulturnog identiteta. Također, listopad je i Međunarodni mjesec školskih knjižnica koji je ove godine objedinjen temom Zašto volim školsku knjižnicu kako bi se ukazalo na važnost školskih knjižnica i na sve što one predstavljaju.


[OPŠIRNIJE]UZ „Pinklec“ jedan od izlagača na sajmu „100% eko – 100% etno –100% domaće“
Marina Dinjar / datum: 16. 10. 2018. 21:50

U zlatarbistričkom Domu kulture 14. listopada 2018. g. održao se već tradicionalan sajam domaćih proizvoda i zdrave hrane „100% eko – 100% etno –100% domaće“ u organizaciji Općine Zlatar Bistrica. Učenička zadruga Osnovne škole Zlatar Bistrica „Pinklec“ bila je jedan od 34 izlagača na sajmu, a predstavila je svoje proizvode nastale radom i kreativnošću učenika Osnovne škole Zlatar Bistrica i ostalih članova Zadruge. 


[OPŠIRNIJE]Učenici posjetili bake i djedove
Marina Dinjar / datum: 15. 10. 2018. 18:15

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba, koji se obilježava 1. listopada, učenici su posjetili svoje bake i djedove. U razgovoru s njima saznali su koja su jela i slastice nekoć pripremali i jeli, čime su se djedovi bavili kada su bake kuhale, što su kuhali u vojsci i još brojne anegdote te ujedno poklonili bakama i djedovima najdragocjeniji poklon –  svoje vrijeme.

 


[OPŠIRNIJE]Započeli radovi u školskom vrtu
Marina Dinjar / datum: 15. 10. 2018. 17:30


[OPŠIRNIJE]1. kolo futsala za učenike 7. i 8. razreda
Marija Hudi Hitrec / datum: 15. 10. 2018. 15:18

Prvo kolo futsala za učenike 7. i 8. razreda održano je 15. listopada 2018. godine u dvorani Srednje škole Bedekovčina. Učenici OŠ Zlatar Bistrica izborili su ulazak u 2. kolo pobijedivši momčadi OŠ Marija Bistrica (9:2) i OŠ Bedekovčina (2:1).

Za zlatarbistričku momčad igrali su: Fran Gorupec, Dino Ocvirek, Nick Ocvirek, Kristijan Strahonja, Filip Škvorc, Nikolas Šimunec, Zvonimir Fuček, Luka Crčić, Karlo Severin i Karlo Mešnjak. Učenike je za netjecanje pripremila učiteljica Sandra Belinić.


[OPŠIRNIJE]Subota u prirodi
Jasna Kokot Pelko / datum: 13. 10. 2018. 20:49

Učenici od 5. do 8. razreda OŠ Zlatar Bistrica, članovi izvannastavne aktivnosti Planinari, pješačili su danas Javorovom stazom zdravlja i Poučnom stazom Šumarica u pratnji učitelja geografije Alana Grabušića i ravnateljice Jasne Kokot Pelko. Aktivnost je organizirana u suradnji s HPD-om "Javor" Zlatar Bistrica, a  vodič stazom bio je gosp. Zdravko Crnički, potpredsjednik društva.


[OPŠIRNIJE]Anketa o poznavanju kulture nošenja kravate
Snježana Kovačević / datum: 11. 10. 2018. 15:53

Hrvatski Sabor 2008. godine proglasio je 18. listopada kao Dan kravate. I ove ćemo godine taj dan obilježiti dolaskom u školu s kravatom oko vrata. Za potrebe obilježavanja Dana kravate osmišljena je anketa koju mogu ispuniti svi zainteresirani, a njome se želi ispitati koliko ispitanici znaju o povijesti kravate te o kulturi nošenja kravate u prošlosti i danas. 
Poveznica preko koje možete pristupiti anketi: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf-VmxiHw1K0roBnnbFYLY9vYN7HWJHrvjv9y1UEF_C3jxwTQ/viewform?c=0&w=1


[OPŠIRNIJE]Naši eTwinning projekti nagrađeni Nacionalnim oznakama kvalitete
Snježana Kovačević / datum: 10. 10. 2018. 17:08

eTwinning projekti koje smo provodili prošle školske godine u OŠ Zlatar Bistrica, a u kojima su sudjelovali učenici 1., 2. i 5. razreda dobili su certifikat Nacionalna oznaka kvalitete koji dodjeljuje eTwinning Hrvatska za uspješno provedene projekte, za ostvarenu online suradnju s europskim školama partnerima, za pedagošku inovativnost i kreativnost te korištenje suvremenih metoda poučavanja.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST
Marina Dinjar / datum: 4. 10. 2018. 16:06

Godišnjim planom i programom OŠ Zlatar Bistrica za šk. god. 2018./2019. 5. listopada 2018. g. planiran je kao nenastavni dan povodom Svjetskog dana učitelja, dok se 8. listopada 2018. g. obilježava Dan neovisnosti Republike Hrvatske i neradni je dan.

Stoga, u petak 5.10.2018. g. i ponedjeljak 8.10.2018. g. neće biti nastave.


[OPŠIRNIJE]Obilježavanje Dječjeg tjedna
Snježana Kovačević / datum: 4. 10. 2018. 15:38

Povodom obilježavanja Dječjeg tjedna u našoj školi i Krapinsko-zagorskoj županiji učenici OŠ Zlatar Bistrica sudjelovali su 4. listopada 2018. godine na svečanosti otkrivanja ploče Krapinsko-zagorska županija-prijatelj djece u Krapini. Učenicima zagorskih škola i njihovim učiteljima obratio se župan Krapinsko-zagorske županije gospodin Željko Kolar istaknuvši kako je naša županija jedna od dvije u Republici Hrvatskoj koja je dobila status prijatelja djece. 


[OPŠIRNIJE]Obilježen Međunarodni dan nenasilja
Marina Dinjar / datum: 3. 10. 2018. 16:03

Međunarodni dan nenasilja obilježava se 2. listopada na dan rođenja Mahatme Gandija, prvog čovjeka u povijesti koji je proširio princip nenasilja. Učenici OŠ Zlatar Bistrica dan su posvetili širenju poruke nenasilja. Pogledali su prigodne animirane filmove "Pružam ruku" i "Nenasilna komunikacija" koji promiču mir, nenasilno rješavanje sukoba, nenasilnu komunikaciju i razbijanje predrasuda i stereotipa prema svojim vršnjacima, kako bi ih se potaknulo da u svojim vršnjacima uvijek pronalaze prijatelje i suradnike.


[OPŠIRNIJE]Humanitarna akcija Prijenosni inkubator za Zagorje
Snježana Kovačević / datum: 3. 10. 2018. 13:39

U tijeku je humanitarna akcija Prijenosni inkubator za Zagorje čiji je organizator Udruga ponos domovine. Ukoliko želite sudjelovati možete nazvati Humanitarni telefon na broj 060 991 991 i donirati.


[OPŠIRNIJE]Volimo životinje
Snježana Kovačević / datum: 2. 10. 2018. 14:05

Svjetski dan zaštite životinja obilježava se 4. listopada. Tom prigodom učenici 2. razreda istraživali su o životinjama koristeći se dječjim časopisima pa su naučili koje vrste životinja postoje, kako i gdje žive, čime se hrane, razgovarali su o svojim kućnim ljubimcima i zašto se prema njima, ali i prema ostalim živim bićima moramo odnositi na odgovoran način te su izradili likovne radove koji će krasiti predvorje škole i njihovu učionicu. 


[OPŠIRNIJE]Posjet PP Zlatar Bistrica
Marina Dinjar / datum: 1. 10. 2018. 11:10

Povodom Dana policije  i  u svrhu prometne preventive učenici 1. razreda OŠ Zlatar Bistrica  posjetili su  u četvrtak 27. rujna 2018. g. Policijsku postaju Zlatar Bistrica. 


[OPŠIRNIJE]Europski dan jezika
Snježana Kovačević / datum: 26. 9. 2018. 11:51

U srijedu 26. rujna 2018. godine obilježili smo Europski dan jezika. Nastavni sat Hrvatskoga jezika u 6. razredu održan je u korelaciji sa školskom knjižnicom, a učenici su nakon uvodnog predavanja sudjelovali u jezičnim igrama, pitalicama, saznali više o svjetskim jezicima, razgovarali na njemačkom i engleskom jeziku, na kajkavskom narječju, povezivali su posuđenice i novotvorenice s riječima iz hrvatskoga standardnog jezika te ponovili pravopisna i gramatička pravila. 


[OPŠIRNIJE]Učenici OŠ Zlatar Bistrica priključili se akciji Zelena čistka
Marina Dinjar / datum: 21. 9. 2018. 15:15

Učenici OŠ Zlatar Bistrice u pratnji razrednika i stručnih suradnica defektologinje i pedagoginje prvih tjedana nastave pod satima razrednog odjela prošetali su okolicom mjesta i očistili okoliš te se na taj način priključili Zelenoj čistki, najvećem ekološkom projektu u Hrvatskoj.  


[OPŠIRNIJE]Sudjelovanje OŠ Zlatar Bistrica na kontaktnom seminaru međunarodnoga karaktera u Slovačkoj
Snježana Kovačević / datum: 15. 9. 2018. 20:53

Kontaktni seminar u okviru aktivnosti transnacionalne suradnje pod nazivom “Inclusive education – a road to social inclusion” održao se u Slovačkoj, u Bratislavi od 12. do 14. rujna 2018. godine. Na seminaru je sudjelovala stručna suradnica knjižničarka Snježana Kovačević koja je rad OŠ Zlatar Bistrica predstavila na prigodno uređenom izložbenom prostoru gdje su sudionici iz 17 europskih zemalja mogli upoznati našu školu kao eTwinning i ekoškolu, pročitati brošure o školi i zasladiti se tradicijskom zagorskom poslasticom, medenjacima te kućama ponijeti licitarska srca.

 


[OPŠIRNIJE]Učenice OŠ Zlatar Bistrica sudjelovale u „Noći šišmiša“
Marina Dinjar / datum: 14. 9. 2018. 14:15

Učenice OŠ Zlatar Bistrica Gita Vlahek, Petra Šimunić i Ana Šimunić u pratnji učiteljica Štefice Škrlec i Magde Henok sudjelovale su 7. rujna 2018. g. na „Međunarodnoj noći šišmiša“ u Krapini. Događaj su organizirali Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima Krapinsko-zagorske županije, udruga Trgus i Muzej krapinskih neandertalaca.


[OPŠIRNIJE]Obilježili smo Hrvatski olimpijski dan
Snježana Kovačević / datum: 10. 9. 2018. 13:23

Učenici i djelatnici OŠ Zlatar Bistrica obilježili su u ponedjeljak 10. rujna 2018. godine Hrvatski olimpijski dan odijevanjem u bijele majice. 

 


[OPŠIRNIJE]Povratak u školske klupe
Snježana Kovačević / datum: 3. 9. 2018. 13:37

Školska godina 2018./2019. u Osnovnoj školi Zlatar Bistrica započela je u veselom tonu prigodnom priredbom koju su učenici 2.a i 2. b razreda pripremili za učenike prvašiće i njihove roditelje.


[OPŠIRNIJE]Sudjelovanje osnovnoškolaca u poduzetničkom kampu
Marija Hudi Hitrec / datum: 2. 9. 2018. 07:34

Učenici Osnovne škole Stjepana Radića iz Brestovca Orehovičkog i Osnovne škole Zlatar Bistrica sudjelovali su 30. kolovoza 2018. godine u završnim aktivnostima PAR poduzetničkoga kampa u Rijeci. 

 


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O POČETKU ŠKOLSKE GODINE
Marina Dinjar / datum: 27. 8. 2018. 13:46

Nastava u školskoj godini 2018./2019. počinje u ponedjeljak 3. rujna 2018. g. Učenici od 1. do 3. razreda dolaze u školu prijepodne, a učenici od 4. do 8. razreda poslijepodne prema sljedećem rasporedu:

o   2. –  3. razred :  8:00 – 10:35 sati

o   4. –  8. razred :  13:15 – 15:50 sati

Program za učenike 1. razreda počinje u 9:00 sati.

Učenici trebaju donijeti školske torbe, informativku i pribor za pisanje te obuću za školu. Učenike će na školskim klupama dočekati udžbenici i radni materijali.

Prehrana u školskoj kuhinji kreće od utorka 4. rujna 2018.g. Vozni red za učenike putnike nalazi se pod opširnije. 

Obavijest za roditelje učenika 1. razreda nalazi se također pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju